Az egyesületről


A váci labdarúgás 2011-ben ünnepeli 110 éves születésnapját! Több mint egy évszázada indult útjára Vácott ez a csodálatos játék, amely aranybetűkkel írta be magát nemzetünk labdarúgásának sporttörténetébe. Hosszú időn keresztül kiegyensúlyozott második, harmadik vonalbeli csapatként szerepelt a város labdarúgó csapata a különböző bajnokságokban, de az igazi nagy eredményt az a tizenhárom év jellemzi, amit a labdarúgók az élvonalban töltöttek. Külön dicsőség számunkra, hogy a váci futball a vidéki városok közt harmadikként 1994-ben Magyar Bajnokként ünnepelhetett. Ennek köszönhetően, városunkban még mindig a legnépszerűbb sportág a labdarúgás.

A Vác Város Labdarúgó Sportegyesület 1999. december 6-án alakult a váci labdarúgó utánpótlás nevelés felkarolására. Célja, Vác és a környező települések, valamint Pest-megye labdarúgása iránt érdeklődő gyermek és ifjúsági korú fiúknak és lányoknak sportolási lehetőséget biztosítani. 6 évestől a 18 éves korig minden egyes évfolyamon képzési csoportok kialakítása és a csoportok számára edzés és versenyzési feltételek megteremtése. Kiemelt feladat a környező településeken az országos utánpótlás programnak, a Bozsik-programnak a népszerűsítése és ezen csoportok /6-12 évesek/ versenyprogramjainak koordinálása. Együttműködési kapcsolatok létrehozása hazai és nemzetközi utánpótlás csapatokkal a képzési, versenyeztetési és toborzási feladatok minél hatékonyabb végrehajtása érdekében. Az egyesület szeretne alternatívát mutatni a gyermekeknek középiskolai tanulmányaik befejezése után, segíteni tovább tanulásukat vagy munkahely keresésüket és emellett a labdarúgásban is kiugrási lehetőséget teremteni részükre. A Vác Város Labdarúgó Sportegyesületben mintegy 250 igazolt sportolót regisztrálunk, amelyhez ha csatlakoznak a városban labdarúgással foglalkozó további két egyesület sportolói, akkor ez közel 400 főt jelent.

A váci labdarúgás hagyományai – bajnokcsapat, nemzetközi kupában való szereplés, 13 év az élvonalban – az emberekben még mindig egy bizonyos nívót jelent. Ennek a szintnek próbál megfelelni a Vác Város Labdarúgó Sportegyesület. Célja, hogy az emberekben egy pozitív kép alakuljon ki az egyesületről és ezen belül a labdarúgásról is, ennek a jó munkának a gyümölcsét, pedig majd az egyesületben futballozó játékosok fogják learatni!